Pàgines

dimecres, 15 d’octubre del 2008

L'hora del te

te negre 

La Camellia sinensis és un arbust recobert de fulles de color verd fosc i bastant carnoses. Per elaborar el te negre, la fulla de te fresc es deixa assecar a l’aire lliure. Després s’extreu i es deixa fermentar (d’aquí el color marró fosc). Destaca per la seva acció estimulant, antioxidant i astringent


te blanc 

Antigament reservat als emperadors xinesos, aquest antioxidant activa la circulació, oxigena la pell i combat la retenció de líquids. Per elaborar-lo, es recullen les gemmes noves de la planta del te abans que s’obrin, es deixen pansir, es dessequen i es converteixen en una infusió color de palla.


te verd 

També procedent de la planta del te, és el més antic que es coneix. S’obté de les fulles pansides, que es couen al vapor per evitar-ne la fermentació, s’enrotllen i s’assequen. 

Té efecte antioxidant, disminueix el colesterol i el risc de problemes cardíacs, i protegeix contra l’arteriosclerosi. 


Com preparar un bon te:

Segons les recomenacions de la botiga Tea Shop

1. Escalfeu la tetera.

2. Poseu a la tetera o a l'infusor una culleradeta de te per tassa i una més per la tetera.

3. Aboqueu -hi l'aigua quan comenci a bullir.

4. Deixeu-lo reposar tapat aproximadament de 3 a 5 minuts per al te negre, 3 minuts

per al te oolong i 2 minuts per al te verd.

5. Treieu el filtre i coleu el te abans de servir a les tasses.

6. Si no feu servir tetera, es pot fer en un pot, bé incorporant-hi un difusor o escaldant

directament el te.

7. El te es pot pendre sol, amb una mica de llet o amb llimona. Al vostre gust

1 comentari:

Neus ha dit...

ostres!!!! no havia vist les fotos del sopar a sitges!!!!!! ben bo que estava!!