Pàgines

dimarts, 15 de gener del 2013

Llom a la mostassa

 Llàstima que les fotos no quedessin més clares perquè el llom va sortir boníssim.
És una recepta fàcil i "resultona" que vaig aprendre de la meva germana Sílvia.
Hem de preparar el llom un parell d'hores abans. Aquest cop el vaig fer diumenge per dinar i el vaig preparar al matí després d'esmorzar. Van ser més de dues hores.
Cal escampar els talls de llom en una safata i salpebrar-los per un costat i per l'altre pintar-los amb mostassa de Dijón. Tapar amb un "film transparent" i deixar reposar a la nevera fins l'hora de coure-ho.
Arribat el moment, posar una mica d'oli d'oliva a la paella i coure a foc suau primer deixant la part de la mostassa enlaire i després donant la volta. Cal vigilar perquè la mostassa esquitxa. Retirem el llom just quan agafa color, sense coure gaire. 
A la paella amb una mica de l'oli i la mostassa que hi ha quedat fent solatge hi afegim crema de llet (nata líquida) i remenem fins que fem lligar la salsa. Afegim el llom que havíem reservat i deixem acabar de coure a foc suau. Mentrestant fem una picada d'avellanes i l'afegim també.
És un plat que és pot preparar amb temps ja que una mica reposat encara és més bo. Ideal per quan venen convidats. Només cal anar en compte, si cal escalfar, de mantenir lligada la salsa.