Pàgines

dimecres, 1 de maig del 2013

Bacallà gratinat amb all i oli

Aquesta és una recepta de Josep Maria Freixa,
cuiner del restaurant Freixa Tradició
del carrer Sant Elies, 22 de Barcelona.
www.freixatradicio.com

Ingredients (per una ració):
300gms de bacallà al punt de sal
1 tomàquet madur fort
100gms de fulles d'espinacs fresques
3 prunes
15 pinyons
allioli suau al gust
oli d'oliva per freigir
farina

Elaboració:
Escaldeu el tomàquet 330 segons, peleu-lo i traieu-ne les llavors per després tallar-los en pètals.
Saltegeu-lo en una paella amb una mica d'oli juntament amb les prunes i els pinyons. Saltegeu els espinacs a part amb una mica d'oli.
Escalfeu l'oli.
Enfarineu el bacallà i fregiu-lo. En una safata adequada per al forn, col.loqueu-hi els espinacs amb el tomàquet i la fruita seca i a sobre el bacallà i l'allioli.
Gratineu-ho al forn prèviament escalfat.